News Flash:

Gurzau: Sova a negociat cu mamica vitrega, Romania ramane cu teapa de 1,4 miliarde de euro din contractul Bechtel

30 Mai 2013
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Gurzau
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, ne-a anuntat ca, in sfarsit, a fost reziliat contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrazii Transilvania.

Potrivit ministrului delegat, 's-a negociat cu datoriile americanilor pe masa'. 'Negocierile s-au incheiat in aceasta seara (miercuri seara). Statul trebuie sa plateasca 37,2 milioane de euro, penalitati. Corpul de Control al premierului va analiza contractul. Primul pas era sa incercam rezilierea, al doilea sa incepem concesiunea, al treilea sa realizam autostrada. L-am reusit pe primul', a declarat Dan Sova, in cadrul emisiunii 'Jocuri de Putere'.

Mare branza ne-a anuntat cu tam-tam talentatul domn Dan Sova: a reusit sa-si convinga mama adoptiva s-o lase mai moale cu despagubirile statului catre Bechtel. Pentru autostrada pe care Adrian Nastase a pornit-o din mijlocul campului la Cluj, doar ca sa-i dea o sansa lui Ioan Rus sa se aleaga primar la Cluj-Napoca impotriva lui Emil Boc, statul roman urmeaza sa mai plateasca companiei americane, numai sa-si ia jucariile si sa ne lase in amarul nostru, inca 37,2 milioane de euro si asa-zise datorii de 50 milioane de euro.

Asa afaceri sa tot faci! Ma intreb care va fi prima de succes a doamnei Ana Diculescu Sova, avocatul constructorului American din intelegerea cu fiul vitreg - astazi mare ministru?

Acum Prim Plagiatorul Romaniei ne ameninta ca va face lumina in aceasta teapa de 1,4 miliarde de euro pe care i-a incasat compania Bechtel pentru Autostrada Transilvania. Pana a-i face ordine printre minciuni domnului Victor Ponta, sa recunoastem ca fara interventia fostului ministru Emil Boc, banii erau dati dar nu am fi beneficiat de tronsonul de 52 de kilometri din autostrada - care macar au rezolvat problemele de trafic ale municipiului Cluj-Napoca.

In rest, pana sa-si mai consume oamenii din corpul de control cu anchete inutile, ii aduc aminte lui Victor Viorel Ponta ca in anul 2012 inspectorii Curtii de Conturi au prezentat un raport cu privire la lipsa autostrazilor din Romania in care au facut ample referiri cu privire la Autostrada Transilvania. In raport se sustine ca 'exista si persista in continuare suficiente semne de intrebare referitoare la contractul CNADNR - Bechtel si nu exista, in documentele puse la dispozitie, suficiente motivatii si justificari pertinente cu privire la: incredintarea directa a contractului, graba cu care a fost promovata legislatia aferenta, in anul 2003, lipsa unei negocieri reale a contractului, precum si promovarea si aprobarea de catre Guvern a unei forme de contract continand unele clauze care nu erau armonizate cu legislatia romaneasca si/sau care stabileau obligatii si responsabilitati disproportionate pentru partea romana.'

Viorele, Victore, draga domnule Ponta, in toamna anului 2003, guvernul Nastase a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care mandata CNADNR sa demareze negocierile cu firma americana Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov/Bors. Dupa care 'Contractul' a fost tinut la secret.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ministrul dan sova reziliat bechtel despagubirile cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014988 (s)