Guvernul aprobă în ședința de azi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețurilor la carburanți cu cu 50 de bani pe litru.

Reducerea de 50 de bani pe litru este benevolă pentru companii, nu obligatorie. Companiile care vor opera această reducere de preț vor afișa pe totemul benzinăriei prețul redus cu 50 de bani pe litru. Reducerea va fi evidențiată pe bonul fiscal.

Companiile care vor opera această reducere de preț vor primi o subvenție de la bugetul de stat de 25 de bani pentru fiecare litru de carburant vândut cu reducere, în această perioadă de trei luni.

Creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți în această perioadă se consideră speculă și va fi sancționată în baza noii legislații anti-speculă, se mai arată în proiectul de OUG.

Carburanții care au fost cumpărați cu această reducere nu pot fi ulterior revânduți. Totuși, probabil pentru a lăsa timp comercianților de carburanți, în condițiile în care există situația în care micii benzinari cumpără carburanți de la marile companii, inclusive din stații, această interdicție va fi valabilă abia după 10 zile.

coral