News Flash:

Guvernul continua trimiterea bugetarilor in somaj

5 Martie 2013
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
Victor Ponta
Premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, a anuntat luni ca pana la jumatatea acestui an, vicepremierul Liviu Dragnea are sarcina de a prezenta un plan de eficientizare a administratiei publice centrale, insa reducerile care ar putea avea loc nu vizeaza sectorul sanatatii, care inregistreaza un deficit de angajati. "La nivelul Guvernului, vicepremierul, domnul Dragnea, are sarcina de a prezenta pana la jumatatea anului un plan de eficientizare a administratiei publice centrale in primul rand, (pentru - n.r.) ca aceasta tine de Guvern, dupa care si cea locala. Deci, asta presupune o mai buna alocare a resurselor umane si presupune ca ceea ce spusesem de altfel inca din luna decembrie, acolo unde la nivelul administratiei centrale sunt prea multi angajati, sa vedem ce facem cu ei: ii trimitem catre regiuni, catre autoritati locale sau pur si simplu facem restructurari", a precizat premierul, dupa sedinta USL. El a subliniat ca nu doreste sa anunte o estimare procentuala sau numerica a reducerilor care ar putea fi efectuate in randul bugetarilor, apreciind ca aceasta maniera de lucru caracteriza Guvernul Boc.

"Acesta e modul de lucru Boc, care zicea «trebuie sa taiem coada catelului cu 10 centimetri». Nu, eu spun ca trebuie sa vedem, ca sunt locuri - in special sanatatea si uneori si educatia - unde sunt prea putini oameni. Sunt multe locuri unde sunt prea multi, asa incat eu nu merg pe sablonul «hai sa punem peste tot 25% sau 15%», ci merg pe ideea de a gasi - si de aceea acest termen pana la jumatatea anului - domeniile in care nu avem nevoie de atat de multi angajati la nivel central si dupa aceea local, si domeniile in care trebuie sa mai angajam oameni. V-am spus, de departe, primul domeniu este cel al sanatatii", a declarat Victor Ponta.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara recent ca numarul de locuri de munca din economie ar trebui sa urce cu cel putin un milion pana in anul 2018, iar numarul de angajati din sectorul bugetar ar trebui sa scada. Ministrul Economiei a mentionat ca reducerea numarului de bugetari se poate face inclusiv prin externalizarea unor servicii, asigurate in Romania de catre stat, in timp ce in aproape toate statele Europei, acestea sunt asigurate de sectorul privat. Vosganian s-a referit si la unele companii de stat care ar trebui sa dispara, pentru ca nu sunt decat niste intermediari intre banii publici, resursele naturale si firmele private.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usl deficit angajati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3192 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013293 (s)