Noul Guvern vrea sa-l inlocuiasca pe Geronimo Branescu de la sefia Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, astfel ca, in prezent, deruleaza o procedura pentru a identifica un candidat serios, a anuntat, miercuri, premierul Ludovic Orban, potrivit universul.net.

„Are zilele numarate (Geronimo Branescu, presedintele ANSVSA – n.red.). Evident ca derulam o procedura pentru a identifica un candidat serios care sa preia raspunderea conducerii ANSVSA. Cand il vom decide, il vom schimba”, a spus Orban.

Premierul a subliniat ca i-a solicitat noului ministru al Agriculturii sa il invite si pe Geronimo Branescu la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru ca „din pacate exista un risc important care sa afecteze Romania ca urmare a nerespectarii planului de actiune privind combaterea pestei porcine africane”.

Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii, a anuntat, in cadrul audierii din comisia de specialitate din Parlament, ca ii va cere premierului schimbarea conducerii ANSVSA in primele zile dupa preluarea mandatului, pentru ca a demonstrat in doi ani de zile ca nu poate face fata de cand pesta porcina africana „evolueaza salbatic la noi in tara”.

 

coral