News Flash:

Guvernul USL vrea referendumuri validate de pensionari si asistati social

17 Aprilie 2013
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
Victor Ponta
• Mai multi parlamentari USL au depus, la Senat, un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scaderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%

Guvernul va emite un aviz pozitiv la proiectul legislativ depus de mai multi parlamentari ai USL privind scaderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a anuntat premierul Victor Ponta. "Proiectul este facut exact in baza deciziilor de anul trecut ale Curtii Constitutionale, si anume un prag identic pentru toate tipurile de referendum, nu doar pentru demiterea presedintelui sau pentru Constitutie (...) Se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul, pentru ca boicotul nu este o exprimare a vointei electorale. Esti pentru, contra sau sa nu impiedici adoptarea unor decizii importante", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

Mai multi parlamentari USL au depus, la Senat, un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scaderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a declarat, marti, deputatul PSD Florin Iordache.
El a precizat ca proiectul propune ca referendumul sa fie validat daca nu mai putin de 25% din populatia cu drept de vot se pronunta, aceasta fiind cea de-a doua conditie cumulativa.

Intrebat care este scopul introducerii acestui proiect de lege, Iordache a precizat ca s-a considerat ca pragul de validare de 50% plus unu este foarte mare, in conditiile in care s-a constatat ca absenteismul este foarte ridicat si nu intotdeauna populatia este interesata de obiectul unui referendum.

El a aratat ca propunerea se aplica tuturor tipurilor de referendum, inclusiv celui referitor la revizuirea Constitutiei.
Potrivit proiectului de lege depus la Parlament, "referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente". "Rezultatul referendumului este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente", prevede un alt alineat al proiectului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

guvernul parlamentari usl scaderea cvorumului referendum victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018437 (s)