Garda Forestieră Cluj a sesizat parchetul după ce a depistat tăieri ilegale pe raza Districtului 3 Cuzdrioara a Ocolului Silvic Dej.

”Rezultatele controalelor de fond forestier desfășurate de către Garda Forestieră Cluj scot la iveală vechi cutume ale administratorilor de fond forestier.

Ca urmare a unei sesizări a unui fost angajat din cadrul Direcției Silvice Cluj, în perioada 30.06.2020 – 04.09.2020, Garda Forestieră Cluj a desfășurat un control în fondul forestier proprietate publică a statului de pe raza Districtului 3 Cuzdrioara a Ocolului Silvic Dej.

La sesizarea aceluiași petent, în anul 2019, personalul împuternicit al Direcției Silvice Cluj a efectuat controale pe această suprafață de fond forestier. 

Cu toate că acțiunea noastră a fost tergiversată de către Ocolul Silvic Dej, pe fondul declanșării stării de urgență, în Cantonul silvic 6 SĂLĂTRUC din Districtul 3 Cuzdrioara, Garda Forestieră Cluj a identificat un număr de 861 de cioate provenite de la arbori tăiați ilegal în intervalul 2018-2020, cu un volum total de 1032,4 mc.

Valoarea totală a prejudiciului rezultat în urma tăierii fără drept a arborilor, inclusiv în ceea ce privește funcția de protecție nerealizată, este de 1.003.880 lei.

Menționăm că în perioada stării de urgență, în Cantonul silvic 6 SĂLĂTRUC, a fost efectuat un control de către personalul împuternicit al Ocolului silvic Dej, identificându-se un nr. de 14 cioate provenite de la arbori tăiați ilegal, cu un volum total de 3,4 mc și o valoare de 1102,29 mc”, precizează reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj.

Garda Forestieră Cluj va sesiza organele de cercetare penală.

coral