Horea Uioreanu, liberat condiţionat din puşcărie. Fostul preşedinte al Cj Cluj a venit acasă din Penitenciarul Baia Mare.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, executa o pedeapsă de 5 ani și 10 luni în Penitenciarul Baia Mare pentru fapte de corupție.

”Instanța admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Horea Dorin Uioreanu, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, potrivit Judecătoriei Baia Mare.

Pe durata termenului de supraveghere, el trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile și să comunice schimbarea locului de muncă.

Horea Uioreanu, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, a fost condamnat în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

El a fost încarcerat initial la Penitenciarul Gherla, după care a fost transferat la Penitenciarul Baia Mare.

Sursa: portalcj.ro

coral