Horia Sulea, primarul comunei Florești, susține că în comunitatea pe care o reprezintă nu mai există riscul contaminării cu COVID-19.

”Dragii mei dragi,
FLOREȘTIUL A DEVENIT COMUNITATE LIBERĂ DE COVID 19 !!!
Astăzi a ieșit din izolare ultima persoană de pe raza UAT Florești. În Florești nu avem și nu am avut nici un suspect de COVID 19 și nici un infectat cu COVID 19 !!!
Deși avem o populație de peste 60.000 de persoane și deși în februarie – martie au revenit în Florești aproximativ 5.000 de persoane (o parte din acestea au sosit înainte de impunerea autoizolării / carantinei, o parte ulterior și au trecut, după caz, în carantină sau autoizolare) astfel că la mijloc de martie am avut chiar și peste 800 de carantinați/autoizolați !
Faptul că Floreștiul a trecut cu bine peste această perioadă dificilă nu este deloc unul întâmplător. Pe de-o parte vaem măsurile curajoase luate care, iată, acum își arată roadele: dezinfecție stații de autobuz, dezinfecție parcuri de joacă, dezinfecție și spălare intensă străzi și trotuare, închidere Târg Auto, închidere parcuri, suspendarea oricărei activități sportive, monitorizare persoane aflate în autoizolare / carantină, supraveghere și ajutor instituțional acordat persoanelor peste 65 de ani fără venit și a celor aflate în autoizolare, dezinfecție scări de bloc, montare dispersoare dezinfectant în scările de bloc, implicare activă în campaniile de ajutorare urgentă și punctuală a unor persoane aflate în autoizolare…Măsuri luate prompt, din timp, chiar înainte de instalarea Stării de urgență. Măsuri deloc costisitoare, dar teribil de eficace. Măsuri contestate de unii inconștienți, care pun politica și interesul personal deasupra binelui general al comunității și deasupra sănătății și vieții a zeci de mii de floreșteni.
Pe de altă parte vorbim și de un real spirit civic al floreștenilor și de o disciplină civică a acestora, floreștenii înțelegând că spre binele lor trebuie să îndure o serie de privațiuni.
Avem așadar două componente ce au dus la acest Florești liber de COVID: administrație publică ce acționează prompt, eficace, cu măsuri care au un raport eficacitate / cost net pozitiv și pentru care interesul general și sănătatea floreștenilor primează, și un Florești – o comunitate – oameni civilizați, europeni, care acționează nu de frica amenzilor ci pentru că au încredere în măsurile luate și întrucât conștientizează ca interesul general este mai presus de cel individual!
Felicitări dragii mei floreșteni! Am demonstrat că dacă există încredere reciprocă și colaborare între autorități și cetățenii, Floreștiul poate trece cu succes peste obstacole dificile.”, arata primarul.

coral