Odată cu începerea celui mai dificil an școlar din ultimele decenii, primarul comunei Florești, cea mai mare comună din țară, unde locuiesc mii de familii tinere, a transmis un mesaj încurajator pentru floreșteni.

„Clinchet trist de clopotel. Acestea sunt vremurile, suntem nevoiti a ne mula pe ele. Un Guvern incapabil si prea las in a gestiona o situatie complicata, a pasat intreaga raspundere si organizare pe primari si pe direcorii de scoli. Guvernantii au venit strict cu intortocheate recomandari si aberante ghiduri, si chiar si acestea erau modificate zilnic.
Nu-i nimic, ne-am asumat noi, administratia publica si directorii de scoli, titanica munca de organizare, de a gasi solutii. Am gasit variante, solutii, ne-am ocupat de dotari, de pregatire, de conditii, am facut tot posibilul ca pentru elevi scoala sa fie nu un calvar ci o placere, iar pentru cei mici, gradi sa fie un loc unde sa isi doreasca sa revina nu o fortare cu plansete in fiecare dimineata. Totul in conditii de maxima siguranta sanitara. Vedeti, exact cum spuneam, OAMENII, nicidecum partidele, GÂNDESC, MUNCESC, AU VIZIUNE ȘI CURAJ. Stiu, nu am reusit a multumi pe toata lumea si, desi sunt aspecte ce tin de viziunea si administrarea proprie a scolilor, imi cer eu iertare. De anul viitor va functia arondarea in functie de strazi. Anul acesta mai hibrid.
Da, am reusit a gasi locuri la gradinite pentru toti copilasii, inchiriind in acest sens un spatiu adecvat.
Da, sapatamana aceasta vor reporni autobuzele scolare. Orar, trasee azi sau maine.
Da, am deschis si cresa. Copilasii inscrisi care nu au trecut de varsta cresei, raman la cresa. Zilele ce urmeaza se vor semna contractele aferente cu parintii, iar apoi, functie de locurile ramase se vor face inscrieri noi.
Da, vom cumpara tablete la toti elevii, prin fonduri europene. Noi, primaria!
Pe final, cateva indemnuri catre voi, dragi elevi floresteni. Trebuie sa recunosc ca materializarea gandurilor apartine lui Cornel Nistorescu.
Scrieți corect românește și citiți istoria țării noastre.
Învățati de peste tot, de la toate izvoarele și de la toți profesorii și oamenii pe care îi întîlniți.
Alegeți să gîndiți cu capetele voastre și să vă plănuiți viitorul pe un pămînt pe care îl cunoașteți. Adică în România. Nu el (Ea) vă este ostil (ă), ci nepriceperea și lipsa de patriotism ale celor care ne conduc! Luptați din răsputerica să puteți fi altfel! Și fiți!
Învățați, călătoriți, cunoașteți și întoarceți-vă acasă!”, a scris Șulea. 

coral