Anna Horvath, vostul viceprimar al Clujului, rămâne condamnat definitiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondat, recursul fostului viceprimar UDMR al municipiului Cluj-Napoca împotriva sentinței Curții de Apel Cluj care a menținut raportul Agenției Naționale de Integritate din 2017 prin care ANI a constatat faptul că vicepreședintele UDMR, Anna Horvath, se face vinovată de conflict de interese aministrativ și penal, scrie pe blogul său, jurnalistul Dan Tănasă.

Potrivit Agerpres, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în februarie 2017 că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi a identificat indicii privind posibila săvârşirea a infracţiunii de conflict de interese în materie penală de către Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în acest caz fiind sesizată şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Horvath a contestat raportul ANI însă, în septembrie 2017, Curtea de Apel Cluj a menținut raportul ANI. Sentința pe scurt (detalii aici): „ Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii faţă de pct. 3 din cadrul Rap. de evaluare. Respinge acţiunea formulată de reclamanta HA împotriva Rap. de Evaluare nr. 7203/G/II/28.02.2017 întocmite de ANI. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din data de 28.09.2017”.

ÎCCJ s-a pronunțat ieri în recursul declarat de Anna Horvath împotriva sentinței Curții de Apel Cluj, pe care l-a respins ca nefondat (detalii aici): „Respinge recursul formulat de reclamanta Horvath Anna împotriva Sentinţei civile nr. 290 din 28 septembrie 2017 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 februarie 2020”.

În mai 2019, vicepreşedintele UDMR Anna Horvath, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (detalii aici).

Anna Horvath este în continuare vicepreședinte al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR).

coral