Poliţiştii din Huedin cercetează un bărbat cu buletin de Câmpia Turzii, în vârstă de 25 de ani, pentru „lovire sau alte violenţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Acesta ar fi intrat intenționat cu mașina pe trotuar unde a acroșat doi tineri, frate și soră (în vârstă de 15, respectiv 19 ani) după care a plecat de la fața locului.

Evenimentul a fost sesizat la poliție de către una dintre victime, în vârstă de 15 ani, care a sunat la 112 – Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă. Victimele sunt din comuna Aghireşu și se deplasau ieri, 17 ianuarie a.c. în jurul orei 13.35, pe trotuarul situat pe marginea Drumului Judeţean 108 C.

IPJ Cluj anunță într-un comunicat remis presei că „Verificările efectuate de poliţişti au scos în evidenţă faptul în cauză nu ar fi vorba despre un accident rutier, ci despre un act intenţionat al celui aflat la volan, un bărbat de 25 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj.”.

Cel în cauză a fost identificat şi reţinut de poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin – Postul de Poliţie Comunal Aghireşu, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii. Conform cercetărilor, între acesta și tânăra accidentată exista o stare conflictuală, arată Huedin.info

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de bărbat, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Din surse judiciare s-a aflat că tânăra de 19 ani și șoferul de 25 de ani au trăit în concubinaj, iar gestul bărbatului a fost cauzat de gelozie, după o despărțire.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

coral