News Flash:

Huedin: Au fost recepționate lucrările de alimentare cu apă și canalizare

7 Iulie 2022
322 Vizualizari | 0 Comentarii
Huedin

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. au recepționat joi, 7 iulie a.c., lucrările recent finalizate din cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și alte șapte localități învecinate: Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, respectiv satele Fildu de Jos și Almașu din județul Sălaj.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj: „Investiția recepționată astăzi este încă una de mare anvergură pe care am reușit să o finalizăm și să o încredințăm comunității. Noile rețele de apă și canalizare, în lungime de peste 45 de km, vor contribui atât la creșterea calității vieții locuitorilor, cât și la sporirea atractivității investiționale a zonei”.

Astfel, în ceea ce privește orașul Huedin, au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km. În ceea ce privește cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural”, rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost construite sau reabilitate cinci rezervoare de apă, o stație de pompare a apei, o stație de clorinare și patru stații de pompare apă uzată.

Valoarea lucrărilor executate a fost de 31.226.793 lei, banii fiind asigurați din grantul european obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030050 (s)