Celebrul actor Hugh Keays-Byrne a murit. Interpretul lui Toecutter, rolul negativ din Mad Max, s-a stins din viață la 73 de ani. Pentru film din 1979, Byrne a fost coleg de platou cu Mel Gibson.

Fanii Mad Max au primit vestea cu tristețe maximă, rolul acestuia devenind memorabil.

Hugh Keays-Byrne a murit

Durere mare pentru fanii Mad Max la aflarea vestii că actorul Hugh Keays-Byrne, interpretul rolului negativ din filmul de acţiune distopic „Mad Max”, a murit la vârsta de 73 de ani.

Charlize Theron a jucat și ea alături de Hugh în cel de-al patrulea lungmetraj din serie și anume „Fury Road” (2015). Actrița a postat un mesaj în memoria acestuia pe yontul ei de Twitter: „Este uimitor că ai reuşit să joci un războinic malefic atât de bine pentru că erai un suflet atât de blând şi frumos”.

Cine a fost Hugh Keays-Byrne

Hugh Keays-Byrne a murit la 73 de ani.  Actorul s-a născut în India, din părinţi britanici, şi s-a mutat în Anglia în copilărie. În 1973, o producţie „Visul unei nopţi de vară/ Midsummer Night’s Dream” l-a făcut să ajungă în Australia, unde s-a și stabilit.

După rolul sau din primul “Mad Max”, a fost readus în franciza, de către regizorul George Miller, în „Fury Road”, unde a interpretat rolul antagonistului, Immortal Joe.

Hugh Keays-Byrne s-a declarat extrem de încântat de faptul că a fost rechemat în distribuția seriei, după cum a declarat într-un interviu acordat în anul 2015. Acesta a xplicat faptul că Immortal Joe era un „renascentist”, faţă de Toecutter, care era un membru al „comunităţii nomade oprimate”.

Brian Trenchard-Smith, care a regizat „The Man From Hong Kong” (1975), în care a jucat Keays-Byrne, a confirmat pe Facebook că el a murit pe 1 decembrie şi l-a numit „un actor grozav şi un prieten bun”.

Între filmele din distribuţia cărora a făcut parte Hugh Keays-Byrne se numără „Stone” (1974) şi „For Love Alone” (1986).

Un alt actor de legendă s-a stins din viață

La finalul lunii trecute, actorul Dave Prowse a murit. Acesta s-a făcut remarcat pentru rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars.

Starul a fost remarcat  în 1971, în filmul Portocala Mecanică, unde Prowse juca un rol de bodyguard. Imediat după audiție, Prowse a ales să fie Darth Vader, iar când a fost întrebat de ce, a răspuns: „Toată lumea își amintește personajul negativ”.

„Fie că Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a făcut anunțul morțîi, fără să dea amănunte despre cauze, citând doar replica celebră din film. Fizicul lui Dave a fost cel care l-a recomandat pentru rolul lui Darth Vader. Acesta a fost culturist profesionist având 1,98 m înălțime. Aparticipat la competiția Mr. Universe, unde s-a împrietenit cu Arnold Schwrzenegger. De asemenea, a câștigat de trei ori campionatele britanice de ridicare a greutății. Afost și antrenorul personal al lui Christopher Reeve pentru rolul lui Superman din 1978.

Primul rol al lui Prowse a fost Casino Royal (1967), în care a jucat rolul monstrului lui Frankenstein. coral