Gestul tinerei de 21 de ani, care și-a înjunghiat, anul trecut, cu cruzime mama, apoi i-a smuls inima din piept, a șocat întreaga comunitate din orașul Comrat, Republica Moldova. Potrivit presei de peste Prut, mama fetei muncise mulți ani în Germania ca să-și poată întreține copilul. Tânăra absolvise, în anul 2019, Colegiul de Medicină din Cahul, Republica Moldova.

În data de 29 noiembrie anul curent, judecătorii au precizat că omorul a fost comis de tânără, însă, aceasta nu va fi trasă la răspundere penală. Magistrații au decis ca tânăra să fie supusă tratamentului obligatoriu într-un spital de psihiatrie, sub supravegherea medicilor.

Decizia vine după ce, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă de acțiunile sale.

Reamintim că crima terifiantă a avut loc în data de 11 decembrie 2020 în oraşul Comrat. Femeia de 40 de ani ar fi fost omorâtă chiar de fiica ei. Tânăra, care atunci avea 21 de ani şi-ar fi spintecat mama şi i-ar fi scos inima din piept. Inculpata ducea un mod de viață antisocial, făcând abuz de alcool și droguri.

„Este eleva mea și îmi amintesc că nu a fost așa. Da, uneori a dat dovadă de caracter, ca să spunem așa, dar nu a fost agresivă, nu s-a comportat urât”, spune Serghei Badneu, directorul Colegiului de Medicină din Cahul. Tânără de 21 de ani se afla sub influența drogurilor, când și-a ucis propria mamă la Comrat.

Menționăm că descoperirea macabră a avut loc în noaptea dintre data de 11 decembrie spre 12 decembrie 2020, în jurul orei 23:00, în orașul Comrat. Potrivit datelor preliminare, o tânără fiind în stare de ebrietate narcotică, cu un cuțit de bucătărie și-a înjunghiat propria mamă de mai multe ori, după care i-a smuls inima din piept și a aruncat-o în apartament. Aceasta ar fi fugit de acasă la un prieten, dar la scurt timp a fost găsită de poliție și reținută pentru 72 de ore.

Conflictul a pornit după ce femeia a anunțat-o că o va interna într-un Dispensar Narcologic. Victima revenise în țară în data de 3 decembrie, din Germania, unde lucra pentru a-și întreține fata, potrivit stiridiaspora.ro

coral