News Flash:

I-au înfipt acul cu otravă în inimă, ca s-o omoare! Avea 14 ani, era creștină, dar naziștii o urau: „Iși puneau mainile peste ochi, ca să nu vadă acele uriașe”

29 Ianuarie 2020
4887 Vizualizari | 0 Comentarii

Un chip pierdut printre cele peste peste șase milioane ucise de naziști în lagărele de concentrare. Avea 14 ani când a fost luată cu forța și închisă, împreună cu mama ei, ambele creștine, catolice, la Auschwitz.  A fost întinsă pe o masă rece, unde gardienii i-au înfipt un ac cu otravă direct în inimă. „Era cea mai eficientă metodă. Mii de copii au avut soarta ei.”

Nu doar evreii au fost vânați în timpul Holocaustului. Czesława Kwoka s-a născut într-un sat din Polonia, în anul 1928, într-o familie de romano-catolici.

Avea doar 14 ani când a ajuns unul dintre cei 23.000 de copii și tineri trimiși la Auschwitz, între anii 1940-1945.

Suferința ei n-a durat mult. La câteva zile după ce a fost aruncată într-un tren, dezbrăcată, tunsă, fotografiată și înregistrată „sistem”, copila a fost ucisă prin injecție letală.

Era considerate „cea mai eficientă metodă de exterminare” în acea perioadă, la Auschwitz. Prizonierii erau întinși pe o masă rece, perfect conștienți. Erau lăsați să își acopere ochii, în timp ce un gardian le înfigea acul de seringă direct în inimă.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1064 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050386 (s)