News Flash:

Identități – expoziție și recital la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

15 Octombrie 2019
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Invitatie Fundatia Regala Margareta a Romaniei Identitati Cluj Napoca

Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la vernisajul unei expoziții de arte vizuale și a unui recital de muzică clasică în cadrul evenimentului Identități, miercuri, 16 octombrie 2019, începând cu ora 18:30. 

Evenimentul va avea loc în Palatul Reduta (secția pavilionară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, sediul instituției – str. Memorandumului nr. 21) și face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Fundația Regală Margareta a României menite să creeze oportunități de afirmare pentru tinerii artiști și să promoveze programul de burse Tinere Talente în comunitate. 

Intrarea la eveniment este liberă, prin rezervarea în prealabil a locului la adresa de e-mail: tineretalente•principesa.ro. 

În cadrul acestui eveniment, muzicienii vor oferi un recital de muzică de cameră, iar artiștii vizuali vor expune lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură, artă murală, arte textile și design vestimentar. Expoziția este deschisă în perioada 16 – 30 octombrie 2019.

***

În această săptămână, Fundația Regală Margareta a României organizează și o masă rotundă cu tema „Oportunități de dezvoltare oferite elevilor și studentilor din învățământul vocațional”, la care au fost invitați directori ai liceelor, universităților, institutelor culturale și instituțiilor de cultură din Cluj-Napoca. Consultarea are ca scop identificarea nevoilor tinerilor artiști vizuali și muzicieni aflați la început de drum și a soluțiilor pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Este vizată și promovarea burselor oferite de Fundație către elevii și studenții instituțiilor de învățământ vocațional din Cluj-Napoca. 

În ziua următoare, la A+ Gallery din cadrul Centrului de Interes, artiștii plastici Valentin Ionescu și Andrei Ciurdărescu vor susține un mentorat pentru bursierii Tinere Talente.

În luna noiembrie a acestui an, Fundația Regală Margareta a României va organiza o selecție națională, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artiști vor deveni bursieri ai programului Tinere Talente, editia 2020, și vor beneficia de un program de mentorat și promovare pe parcursul unui an.

Parteneri și sponsori Tinere Talente: Kaufland România, Fundația Globalworth, Kultho, Groupe Renault, Deutek, Negro 2000, Sofmedica, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels, Film Experience.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

identitate expozitie recital muzeul etmografic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1907 (s) | 33 queries | Mysql time :0.081464 (s)