O familie din Suceava este devastată de durere, Alexandra, o fată de doar 24 de ani, însărcinată în opt luni, a murit cu o zi înainte de a se căsători. În zadar au încercat medicii să o salveze pe ea şi pe bebeluş. Fata era cunoscută cu probleme cardiace şi se externase din spital la începutul lunii, la cerere, după ce suferise de o formă gravă de Covid-19. 

Alexandra se pregătea să se căsătorească sâmbătă. Cu doar câteva ore înainte să înceapă o nouă viaţă, în ajunul nunţii, totul s-a năruit. Tinerei i s-a făcut rău. Chiar logodnicul ei a fost cel care a apelat la numărul de urgenţă pentru ajutor. Nu a aşteptat medicii, şi-a luat iubita în maşină şi a plecat în goană spre spital. Pe drum s-a întâlnit cu ambulanţa şi imediat au început şi manevrele de resuscitare, scrie Observator.

„Eram împreună de trei ani, aveam planuri de viitor, am început o casă, aveam planuri să avem copii, era însărcinată în luna a 8-a. S-au dus toate. Ieri trebuia să avem nunta, azi eu caut sicrie. Trebuia să fie mireasa mea şi nu mai e. O îmbrac în mireasă pentru altceva. Eu nu mai am nimic. Tot ce am avut mi-a luat Dumnezeu deodată.”, spune soțul Alexandrei.

Femeia a ieşit din spital pe data de 2 august, la cerere. Fusese internată după ce se infectase cu noul coronavirus. Se externase mai repede special că să organizeze nunta. Tânara era în atenţia medicilor şi din cauza mai multor afecţiuni cardiace. A ajuns iniţial cu o ambulanţă la Spitalul din Gura Humorului. Alexandra a fost apoi transferată, de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava. În zadar au încercat medicii să o salveze pe tânără şi pe bebeluşul nenăscut.

„Avea nişte probleme la inimă. Avea valvă din metal pusă din 2010. De când a rămas însărcinată i-au schimbat tratamentul şi starea de sănătatea era bună, că mergea regulat la cardiologie. De câteva zile a început să se simtă puţin rău, dar nu s-a arătat. A zis că nu e grav şi să facem cumva să facem nunta, să nu anulăm. Tare şi-a dorit să fie mireasă.”, precizează soțul.

Medicii aşteaptă acum rezultatele autopsiei pentru a afla cu exactitate cauza decesului. 

coral