Un analist american a publicat un nou studiu cu privire la țigări. Potrivit lui, țigările vor dispărea de pe piață în următoarea perioadă. Acesta mai precizeaz că industria tutunului trece printr-o serie de schimbări fundamentale.

Țigările ar putea dispărea complet de pe piață

Analistul Adam Spielman a publicat, marți, un studiu care arată că giganții din domeniul tutunului trebuie să își îndrepte atenția spre alternativele la țigări, având în vedere că industria trece printr-o serie de schimări fundamentale și se îndepărtează de țigările clasice.

În studiu citat de către Bloomberg este notat faptul că numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75 de procente în ultimii 20 de ani. În plus, consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie, motiv pentru care producția s-a păbușit în ultimii ani. Așadar, potrivit studiului, țigările clasice ar putea dispărea de pe piață până în anul 2050 în SUA, Australia și în multe țări din Europa și America Latină.

Compania Philip Morris consideră că țigările clasice ar putea deveni demodate
Cunoscuta companie care deține brandurile Marlboro și Chesterfield este de părere că țigările clasice ar putea începe să fie considerate demodate, motiv pentru cre consumatorii vor renunța la ele în următorii 10 ani. Așadar, compania americană se pregătește pentru acest moment, devenind unul dintre primii giganți din industrie care au introdus alternative pentru fumători.

Totuși, este de menționat că acest trend nu se regăsește în toate statele lumii. Franța, China și Rusia ar putea rămâne la țigările clasice și după anul 2050.

coral