Emotii uriase pentru Ilie Nastase si logodnica lui, Ioana Simion! Fostul tenismen risca 5 ani de inchisoare cu executare, dupa ce a fost dat in judecata pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Toate aceste lucruri i se trag din primavara anului trecut cand a fost prins beat la volan si a fost scos cu forta din masina, iar politistii l-au incatusat si l-au dus la sectie.

Procesul in care Ilie Nastase este acuzat de “refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice” la Judecatoria Sectorului 1 va incepe peste doua saptamani, potrivit wowbiz.ro. Fostul sportiv risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 5 ani daca va fi gasit vinovat de magistrati.

Infractiunea de care este acuzat Ilie Nastase apare in Noul Cod Penal, la articolul 337: “Refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere ori a instructorului auto aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune prelevarii de mostre biologice neceasre in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani”.

Va reamintim ca la sfarsitul lunii mai 2018, Ilie Nastase a fost oprit de un echipaj de politie in zona Ambasadei Chine, in jurul orei 04:45. “Intrucat acesta se afla intr-o vizibila stare de ebrietate, i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul alcooltest, moment in care a devenit recalcitrant, a adresat injurii politistilor, motiv pentru care a fost incatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice”, se arata intr-un comunicat de presa emis la scurt timp dupa incident.

Situatia delicata provocata aatunci nu l-a facut mai responsabil pe Nasty, asa cum ii spun apropiatii fostului tenismen! Si asta pentru ca, dupa ce i s-a intocmit un dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si pentru refuz de recoltare mostre biologice, el a fost prins in aceeasi zi conducand un scuter. Ilie Nastase mergea tot la INML ca sa isi elibereze propriul certificat medico-legal cu ajutorul caruia sa ateste ca a fost agresat de politisti. Oprit pentru a doua oara in trafic intr-un timp scurt, agentii de la Circulatie l-au oprit si amendat din nou. Fostul sportiv a primit 2.305 lei si 6 puncte de penalizare, insa a contestat in instanta procesul verbal.

coral