O imagina de poveste, surprinsă la Mărișel, face furori pe facebook. Imaginea surprinde un peisaj ce îți taie respirația în satul Mărișel din Munții Apuseni, județul Cluj.

Pe numele său Raul Dumitru, fotograful susține că, pentru a cunoaște spațiul mioritic al Apusenilor, trebuie să poposim și pe piciorul de plai românesc Mărișel.

„O gură de rai prâvălită aici, pe pâmântul Țării Moților, între apele Răcătăului și Somesului Cald, pe o suprafață de 8594 de hectare, adăpostește 1786 de mărișeleni căliți în vremuri istorice de restriște dar și la școala rigorilor naturii.

Aceste locuri încărcate de istorie, folclor și peisaje desprinse din basmele cu zâne și zmei ale lui Ispirescu, te invită să poposești pe Dealul Fântânele la 1341 de metri sau pe Dealul Copcei la 1289 de metri si sã admiri Mărișelul în toată măreția, seninătatea și culoarea lui de catedrală străjuită de liniștea munților.

Aici, mai aproape de cer, asiști la spectacolul norilor, la concertul vântului printre brazi, îți încarci retina cu frumusețea peisajului alpin și asculți poveștile și legendele izvoarelor culese de prin negura timpului și de prin cotloane numai de ele știute. Te simți mai liber, mai aproape de strămoși, de tradiții, de Dumnezeu, de viața rustică și arhaică”, se arată pe pagina sa de Facebook.

coral