Cei de la Asociația Pro Infrastructură au verificat stadiul lucrărilor de pe tronsonul Autostrăzii Transilvania, Chețani-CâmpiaTurzi, și au publicat imagini spectaculoase de pe șantier.

Reprezentanții asociației i-au lăudat pe constructoriI care se ocupă de realizarea nodului rutier Chețani.

"Pe tronsonul Autostrăzii A3 Transilvania Chețani-C.Turzii construit de Straco lucrările la nodul rutier Chețani avansează într-un ritm bun, în special operațiunile de așternere a straturilor rutiere și de realizare a sistemului de scurgere a apelor".

Nu același lucru se întâmplă pe cei aproape 16 km de tronson, unde, potrivit API, subcontractorul Marcotim ce se ocupă de terasamente a scăzut considerabil ritmul, concentrându-se doar pe o secțiune scurtă în spatele localității Hădăreni. Cei de la Baxcom lucrează cu o echipă la elevațiile viaductului de 400 de metri de la Hădăreni. 

"Ne exprimăm speranța că mecanismul de certificare a lucrărilor, emitere a facturilor, plata lor de către CNAIR spre Straco și mai departe spre subcontractori și furnizori va funcționa mult mai eficient, astfel încât ritmul lucrărilor să se îmbunătățească, iar la finalul lui 2021 să circulăm pe acest tronson de autostradă", au mai scris cei de la Pro Infrastructură.

În ceea ce privește lotul vecin, veștile sunt mai bune. În curând va fi deschisă circulația pe traseul dintre localitățile Iernut și Chețani, unde asocierea Astaldi – Max Boegl a intrat pe ultima sută de metri cu lucrările pe tronsonul de 17,9 km. Conform Asociației Pro Infrastructură, zilele următoare va fi deschisă circulația prin varianta definitivă a nodului rutier Iernut, acesta fiind complet finalizat, inclusiv marcajele rutiere.

Finalizarea celor două loturi de 33 km dintre Iernut – Câmpia Turzii va oferi șoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din A3 între localitățile Târgu-Mureș și Nădășel.

coral