Locuitorii şi autorităţile de pe cursul superior al râului Arieş, amonte de barajul de la Mihoieşti, şi-au făcut şi în această iarnă ”datoria”. Apele barajului sunt din nou pline de PET-uri aruncate Creşterea debitelor râului Arieş antrenează cantităţi uriaşe de peturi din plastic aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în zonă. 
Cei mai mari poluatori sunt locuitorii comunelor amonte de barajul de la Mihoieşti, situat pe teritoriul oraşului Cîmpeni. Este vorba despre localităţile turistice de pe cursul Arieşului Mare.
Proprietarii de pensiuni aruncă sticlele din plastic la marginea râului, pentru a evita plata unor sume suplimentare la societatea care colectează gunoiul. În acest mod, zeci de tone de peturi ajung în apa râului şi sunt transportate spre Turda, arată adevaarul.ro.

Barajul de la Mihoieşti acţionează, parţial, ca o barieră naturală, dar cantităţi mari de peturi trec de acumularea de apă şi sunt duse în aval. Sticlele din plastic care rămân în incinta barajului sunt adunate în fiecare primăvară de către cei care administrează acumularea de apă de pe râul Arieş.

Autorităţile sunt neputincioase, în lipsa unei minime conştiinţe morale a poluatorilor. Ca în fiecare an, se aşteaptă scăderea debitului răului pentru a fi adunate peturile care rămân pe malul apei (Fotografii realizate de Marius Turc)
 

coral