Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la tratamentul cu aparat dentar pentru a corecta pozitionarea si estetica danturii. Persoanele care isi doresc sa aiba un zambet perfect si sa previna problemele care pot aparea din cauza danturii pozitionate incorect pot alege acest tratament eficient.

Daca si tu te gandesti sa optezi pentru un aparat dentar, atunci trebuie sa stii ca igiena orala pe perioada purtarii lui este foarte importanta. Pentru a evita complicatii si pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, este important sa tii cont de recomandarile specialistilor in stomatologie.

O ingrijire precara a dintilor poate determina acumularea bacteriilor in cavitatea bucala, aparitia cariilor si inflamarea tesutului gingival, deoarece aparatul ortodontic va retine resturile alimentare. Ca sa nu te confrunti cu aceste probleme, descopera in continuare ce reguli trebuie sa respecti in timpul tratamentului cu aparat dentar:

Incearca sa-ti periezi dintii dupa fiecare masa. Clateste-ti gura cu apa, iar apoi periaza-ti dantura cu grija, incepand cu linia gingiei si terminand cu zona bracketilor, astfel incat sa indepartezi toate resturile alimentare. Specialistii recomanda utilizarea unei periute cu perii moi, care sa nu-ti raneasca zona gingivala.

Foloseste o periuta interdentara pentru zonele mai greu accesibile. De multe ori, o periuta clasica nu poate patrunde in toate colturile danturii, iar bacteriile care raman acolo pot duce la complicatii, motiv pentru care este recomandata folosirea unei periute interdentare. Ea va putea patrunde mai usor printre bracketi, fara sa iti afecteze gingia. In plus, atunci cand ai posibilitatea, nu ezita sa utilizezi dusul bucal si ata dentara.

Efectueaza vizite regulate la clinica stomatologica. Preventia este cea mai buna masura pe care o poti lua. Nu trebuie sa astepti sa apara probleme pentru a te programa la un medic specialist! Daca vrei ca el sa descopere din timp orice afectiune si sa-ti ofere cele mai utile recomandari, trebuie sa efectuezi vizite regulate. Pe deasupra, daca te vei programa la cabinet, specialistul iti va putea ajusta bracketii aparatului pentru a te bucura de rezultatele dorite in cel mai scurt timp.

Alte recomandari in timpul tratamentului cu aparat dentar:

Este indicat sa consumi alimente moi, pentru a-ti proteja gingia. Asadar, incearca sa eviti semintele sau consuma-le decojite in prealabil si nu musca din fructele tari (taie-le in bucati mici inainte sa le consumi).

Fereste-te de alimentele lipicioase, asa cum este ciocolata, guma sau caramelele, pentru ca ele pot cauza dezlipirea cimentului dentar si chiar ruperea dispozitivului ortodontic.

Nu-ti roade unghiile! Acesta este un alt sfat important de care trebuie sa tii cont pentru a te feri de eventualele complicatii.

Alimente pe care le poti consuma fara grija:

– supele;

– ouale;

– branzeturile si iaurturile;

– piure-urile si smoothie-urile;

– fructele si legumele crude taiate in bucati mici;

– unturile.

Creeaza-ti o trusa de igienizat dintii!

Specialistii le recomanda pacientilor cu aparat dentar sa poarte la ei o trusa de igienizare a dintilor care sa contina periuta de dinti, pasta de dinti, periuta interdentara, ata dentara si apa de gura. In acest mod, oriunde te-ai afla, vei putea efectua o igienizare orala corespunzatoare!

Iar daca vrei sa afli mai multe detalii despre tratamentul ortodontic, acceseaza site-ul dentalexcellence.ro. La aceasta clinica, vei gasi stomatologi cu experienta care te vor ajuta sa alegi aparatul potrivit pentru tine! coral