News Flash:

In această săptămană, polițiștii clujeni desfășoară acțiunea Truck&Bus

15 Octombrie 2019
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
Actiunea truck bus

Autovehicule pentru transportul de persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Polițiștii clujeni vor acționa în perioada amintită pe toate drumurile naționale în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care pot fi implicate vehicule de transport persoane și mărfuri, precum și pentru impunerea respectării legislației specifice în domeniu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

actiune politia verificari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 33 queries | Mysql time :0.080725 (s)