News Flash:

In Cluj, traficul rutier se desfășoară în condiții specifice de iarnă

14 Februarie 2019
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
polei

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de joi, 14 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 13 februarie 2019, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 56 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 18 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 80 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 13 februarie a.c., s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 120 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de miercuri, 13 februarie 2019, s-a intervenit pe 2 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. La această oră se acţionează pe 2 drumuri județene, cu un utilaj.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei, cu preponderență pe drumurile situate în zona de munte. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

trafic polei iarna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048357 (s)