Europarlamentarul a sărbătorit ziua fiicei sale de un an înconjurat de aproximativ 100 de invitați, deși sunt interzise petrecerile mai mari de 20 de persoane în interior.

Localul Da Vinci din Cluj-Napoca a fost luni după-amiază deschis special pentru invitații politicianului Rareș Bogdan, deși sunt interzise petrecerile mari în interior și autoritățile îi mustră încontinuu pe cetățeni că sporesc cazurile de COVID-19, din cauză că nu se mai respectă regulile.

 

Imaginile au fost surprinse de jurnaliștii Libertatea cu drona, iar fotografiile de pe unul dintre dealurile cartierului Bună Ziua arată cum pe terasă și în curte erau câțiva oameni, restul de peste 100 stând în interiorul restaurantului, deși maximul de invitați legal este de 20! 

„Mai bine de 100 de femei și bărbați se distrează înăuntru”, a povestit pentru sursa citată unul dintre martorii oculari, din interior.

Conform reglementărilor din starea de alertă, este interzis restaurantelor să-și primească oaspeții altundeva decât pe terasă sau în grădină, iar dacă închiriezi locul pentru un eveniment privat, nu poți avea mai mult de 20 de invitați înăuntru.

Pe tot parcursul fotografierii localului, de jos sau cu drona, nu au fost mai mult de câțiva oameni afară, restul de peste 100 de invitați fiind permanent înăuntru,iar măștile au lipsit cu desăvârșire.

Șefă restaurant: „Am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva”

Managerul restaurantului Da Vinci, Adela Logean, a confirmat că petrecerea se desfășoară și în interiorul localului.

„Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva. Sunt … șase mese, le-am organizat cum se cuvine. Ba da, este și afară și în interior. În numărul permis. În interior, sunt 20 de persoane. Este în ordine, vă mulțumesc”, a spus șefa localului Da Vinci din Cluj. coral