In ziua in care Diana a implinit 24 de ani, un medic din Sibiu le-a spus parintilor ca nimeni nu o mai salveaza. Doctorul le-a comunicat acestora ca el are dreptul sa o deconecteze pe tanara de la aparatele care o mai tin in viata de o saptamana.

Diana a implinit 24 de ani pe 15 ianuarie, si aniversarea a gasit-o in coma, pe un pat de spital. Diana Ghisoiu are meningita si se afla in moarte cerebrala, la Spitalul Judetean din Sibiu. Desi tanara incepe sa aiba semne vitale, iar familia doreste sa i se faca o transfuzie de sange, medicii refuza cu desavarsire, scrie Ora de Sibiu.

Diana Ghisoiu a ajuns, mai intai, la Spitalul Militar din Sibiu, in data de 4 ianuarie. Potrivit apropiatilor, aceasta suferise o raceala si acuza dureri de cap, insa lua tratament. Calvarul ei a inceput in jurul orei 16.00, atunci cand parintii au dus-o la spital, fiindca tanara nu se simtea bine. Avea dureri ingrozitoare de cap si febra.

La scurt timp, medicii au diagnosticat-o cu meningita si i-au prescris un tratament. Medicii de la Militar au decis sa o transfere la Spitalul Judetean de Urgenta, insa ambulanta a venit abia dupa o ora, cand fata avea convulsii si crize. Aici, alte pareri si alte tratamente. La finalul serii, Diana era in coma, iar doua zile mai tarziu intrase in moarte cerebrala.
Revoltator este faptul ca parintii au aflat "din greseala2 de starea Dianei. Mama acesteia a mers sa il intrebe pe doctor cum se mai simte, iar acesta i-a dat un raspuns tulburator: "Trebuia sa veniti sa intrebati ce mai e cu ea, nu vin eu sa va anunt."

Medicul le-a spus parintilor ca nimic nu o mai salveaza

Desi familia si prietenii fetei le-au cerut doctorilor sa ii faca o transfuzie de sange, acestia refuza cu desavarsire, spunand ca nu se mai poate face nimic pentru fata si ca ar trebui sa o deconecteze de la aparate, ceea ce el poate face oricum. Aceasta cumplita veste le-a fost data rudelor chiar marti, cand fata implinea 24 de ani.

Si un alt doctor din spital a recomandat sa i se faca transfuzia respectiva.

Totusi, Diana este o luptatoare. Le arata zilnic semne cum ca vrea cu disperare sa traiasca. O prietena de-a ei povestit sursei citate ca "atunci cand o asistenta i-a luat glicemia, Diana si-a miscat un deget, iar cand i s-a schimbat perfuzia, a tresarit. Incepe sa reactioneze, treptat. Face si febra, semn ca exista sanse sa isi revina."
Diana Ghisoiu este din Orlat si a terminat Facultatea de Inginerie, iar acum face un master in managementul calitatii. Apropiatii spun ca este cea mai optimista persoana pe care au cunoscut-o si ca, asa cum ea le era mereu alaturi, la fel vor si ei sa ii fie in cele mai dureroase clipe.

 

coral