Ministerul Sănătăţii anunţă că sunt livrate 500.000 de doze de vaccin antigripal către direcţiile de sănătate publică din țară, urmând a fi direcţionate către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din categoriile de risc.

Până în prezent s-au vaccinat peste 146.000 dintre persoanele din categoriile vulnerabile. MS anunţă că numărul infecţiilor respiratprii este în creştere, dar nu s-au confirmat încă cazuri de gripă în acest sezon.

”O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii, conformrealitatea.net.

Instituţia precizează că, pentru sezonul 2020-2021, a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuţi. Următoarea tranşă de 1.100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

coral