A fost deschisă circulația pe nodul de la Chețani – Iernut, luni seară.

„Sunt primele mașini care tranzitează primul pasaj de peste autostradă în zona nodului de la Iernut. Cu ajutorul poliției rutiere s-a blocat accesul în continuare pe autostradă în așa fel încât traficul să fie direcționat pe bretelele laterale și pe pasajele de peste autostradă. Acest lucru funcșionează deja. Durata acestei tranziții a fost de aproximativ 7-8 minute, vedem deja trafic pe nodul de la Iernut”, a declarat Ovidiu Barbier, director general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit acestuia, recepția lucrărilor la Autostrada Transilvania se apropie de final.

„În acest moment, traficul este redirecționat pe noul nod al autostrăzii de la Iernut. De asemenea, în etapa imediat următoare, se va proceda la desființarea balizelor provizorii, refacerea marcajului la nivel de marcaj definitiv, cum este pe calea 1, de asemenea, curățarea întregului carosabil și desființarea intersecțiilor giratorii din bidoane de plastic, în așa fel încât, probabil, undeva mâine seară (marți – n.red.) sau cel târziu poimâine dimineață (miercuri- n.red.) aceste operațiuni să fie finalizate, timp în care noi ne continuăm misiunea pentru care am venit aici, și anume recepția la terminarea lucrărilor a autostrăzii, în integralitatea sa. Astăzi a avut loc recepția nodului rutier, ea a trecut cu o listă anexă cu probleme foarte puține, adică neimportante. Când vom avea recepția încheiată, putem să comunicăm acest lucru către recepția ministerului, în așa fel încât să se organizeze deschiderea circulației pe acest sector de autostradă”, a adăugat Barbier.

Lotul între Câmpia Turzii şi Cheţani are 15 kilometri, în timp ce lotul Cheţani – Iernut are 18 kilometri. Finaliyarea celor două loturi de 33 de kilometri va oferi şoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din Autostrada A3 între Târgu Mureş şi Nădăşel.

coral