News Flash:

Încă două condamnări în dosarul băiețelului mâncat de viermi la Dej. Bunica lui, de 63 de ani, condamnată la 18 ani de închisoare

13 Ianuarie 2022
2780 Vizualizari | 0 Comentarii
Noi condamnari in dosarul copilului mancat de viermi la Dej

Tribunalul Cluj a pronunțat o nouă condamnare în cazul morții minorului de la Dej, ajuns în vara anului 2020 la spital în stare gravă și plin de viermi. Procurorii care au lucrat la dosar au disjuns din cauza principală actele materiale întocmite împotriva bunicii minorului și a concubinului mamei minorului. Pe 12 septembri 2021, FULEKI ERZSEBET, mama minorului decedat, a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, arată Ziar de Cluj.

FULEKI ELISABETA, bunica minorului, în casa căreia acesta a fost găsit inconștient și plin de viermi, a fost condamnată săptămâna aceasta la 18 ani de închisoare. Femeia are 63 de ani și a fost găsita vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în varianta violenţei în familie. Alături de aceasta a mai fost condamnat și OLTEAN CIPRIAN SEBASTIAN, concubinul lui FULEKI ERZSEBET (mama minorului) a fost condamnat și el la 17 ani de închisoare, însă pedeapsa s-a majorat la 19 ani pentru că era recidivist. 

Cazul care a șocat o țară întreagă 

În iulie 2020, o echipă medicală s-a prezentat de urgență la domiciliul Elisabetei Fuleki. Ce aveau să descopere medicii era că întreaga locuință era infectă, minorul era inconștient, iar pe rănile deschise de pe corpul acestuia se observau larve și viermi. 

La acel moment, Elisabeta, bunica băiatului era cea care se preocupa mai mult de starea de sănătate a minorului, însă în instanță s-a dovedit că femeia doar a contactat telefonic un medic de familie, i-a administrat minorului (aflat în stare gravă) doar nurofen sirop și a disimulat probleme medicale când a venit echipajul să-l salveze pe micuț. 

În apartamentul respectiv, pe lângă minor, locuiau trei adulți, mama și bunica acestuia, împreună cu concubinul mamei. Locuința devenise un adevarat focar de infecție, cu stive de lucruri nefolositoare, așezate din podea până în tavan. Pe lângă acestea, mirosul era unul de nesuportat, iar casa era plina de muște. Plin de muște și de viermi era și minorul, aspect constata în momentul în care cei de la ambulanță au intrat în apartamentul respectiv, chemați chiar de mamă, la indicațiile bunicii.

Băiatul era plin de răni infectate și “ciuruite” de viermi, pe spate, abdomen și coapse, iar sub fese avea o plagă lungă de câțiva centimetri și extrem de adâncă, loc în care medicii cred că efectiv a plesnit carnea pe el din cauza infecțiilor. Bunica spunea atunci că de trei săptămâni băiatul nu s-a mai ridicat din pat nici măcar să meargă la toaleta, astfel că și-a făcut toate nevoile fiziologice în pat, loc în care și dormea. Salteaua patului era putrezită și imbibată cu sânge și bucăți de carne desprinse de pe spatele minorului, un adevarat “ospăț” pentru muște.

Concubinul, conștient că minorul era în stare gravă

În cursul anului 2018, FULEKI ERZSEBET, mama minorului, s-a implicat într-o relație cu inculpatul OLTEAN CIPRIAN SEBASTIAN, la momentul respectiv divorțat. După un anumit interval de timp, în cursul anului 2018, OLTEAN CIPRIAN SEBASTIAN a plecat în Anglia, fiind urmat de FULEKI ERZSEBET. Minorul Füleki B. V. a rămas în grija bunicii, inculpata Füleki ELISABETA. Trebuie precizat că, de altfel, bunica a avut în grijă copilul încă din primul an de viață, arată procurorii. 

În 2020, cei doi concubini erau întorși în România și au început să locuiască în casa bunicii, alături de minor. Locuința avea doua camere, una dintre ele, cea în care locuia minorul fiind semidecomandată, motiv pentru care cuplul o traversa zilnic. Procurorii i-au imputat astfel concubinului că era la curent cu starea gravă de sănătate a minorului și nu a luat nicio măsură, condamnându-l la 17 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat în varianta violenţei în familie. Pentru o condamnare anterioară, pedeapsa finală stabilită de instanță a fost de 19 ani și două luni de închisoare în regim de detenție. 

Interviu cu bunica minorului

Alex Prunean, corespondentul Antenei 1, a reușit să obțină un scurt interviu de la bunica minorului. Reporterul a pătruns în casa groazei în care s-a infectat până la deces micuțul de doar 9 ani, relatând că locuința era plină de viermi, muște și fecale. 

Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoțional: 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049860 (s)