Au izbucnit incendii puternice de vegetaţie, joi, în Timişoara şi Iaşi. O femeie în vârstă de 72 de ani a fost găsită moartă pe un câmp de pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Incendiu de vegetație aproape de Timișoara

Un incendiu ce a afectat aproximativ 30 de hectare de mirişte a izbucnit, joi, în zona Ronaț din Timișoara. Flăcările au afectat inclusiv o parte din poligonul de trage al Jandarmeriei, conform site-ului de știri local tion.ro. Fumul poate fi văzut de la mare distanță, chiar din apropierea zonei centrale a orașului, conform opiniatimisoarei.ro.

„În jurul orei 11:38 am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona Ronaţ din Timişoara (Str. Nicolae Titulescu).

La faţa locului intervin 4 autospeciale de stingere şi 10 pompieri din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Timişoara, 2 autospeciale de stingere cu 5 pompieri din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara. De asemenea, la incendiu intervin voluntarii din cadrul SVSU Săcălaz şi SVSU Sânmihaiul Român”, a transmis ISU Timiş.

Incendiu de vegetatie in Timisoara. Foto: tion.ro

Incendii de vegetație în Iași. O femeie, găsită decedată

În județul Iași au avut loc două incendii de vegetație: unul în satul satul Buznea, comuna Ion Neculce, iar altul în satul Verseni, comuna Mirosloveşti. Pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei pe un câmp ars, potrivit site-ului de știri local bzi.ro. Victima, în vârstă de 72 de ani, a fost găsită arsă pe un câmp din Miroslava.

Flăcările au cuprins o zonă de vegetaţie uscată. La faţa locului au intervenit: 5 autospeciale de intervenţie şi stingere, două autocisterne pentru stins incendiu, o autospecială pentru transport personal, o șenilată şi un EPA. Au fost implicaţi 31 de militari şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul de vegetație ce a izbucnit în satul Buznea, comuna Ion Neculce, a cuprins o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. La fața locului a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență Paşcani. coral