În perioada 24 August – 29 August, pentru a spori eficiența, dar și pentru a crea un disconfort cât mai mic turdenilor, în fiecare noapte, în intervalul orar 21:00- 4:00, mai multe echipe dotate cu utilaje portabile și autopurtate intervin asupra: cursurilor de ape, lacurilor, ștrandurilor, obiectivelor turistice, parcurilor, străzilor, spațiilor verzi precum și asupra zonelor cu vegetație densă din preajma blocurilor. Aceste acțiuni au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor, precum și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

La efectuarea operațiunii de deparazitare se utilizează următoarele produse insecticide: Exist 100 SC și Microsin, substanțe avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională a Produselor Biocide.

Aceste substanțe sunt eficiente în combaterea: omizilor, căpușelor, afidelor, cicadelor și a țânțarilor (inclusiv a țânțarului tigru asiatic „Aedes Albopictus”- purtător al virusului West Nile).

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deparazitare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze operațiunea de deparazitare a proprietăților, suprafețe interioare, spații verzi, curți, subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Turda.

coral