Incidența calculată la 14 zile a ajuns, marți, la Cluj-Napoca, la 1,51 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Orașul se apropie de scenariul verde, însă trebuie îndeplinite câteva condiții.

Potrivit prefectului de Cluj, Tasnádi Szilárd, miercuri, 12 mai, indiferent de ce se întâmplă, este în vigoare actuala Hotărâre de Guvern, potrivit căreia aprobarea unuia dintre scenariile roșu, galben și verde se ia pe 14 zile.

„La Cluj este încă valabilă Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În măsura în care vom scădea sub 1,5 și aceste scenarii se vor menține și în Hotărârea de Guvern care urmează să fie publicată în aceste zile în Monitorul Oficial, atunci vom face eveluarea în momentul în care noua HG se va publica.

Dacă vom avea atunci incidența sub 1,5 se vor aplica acele măsuri din scenariul verde”, a declarat pentru Cluj24.ro prefectul Tasnádi Szilárd.

Scenariul verde presupune că toate restaurantele, cafenelele, muzeele, sălile de spectacol și cinematografele pot fi deschise la interior, în limita a 50% din capacitate.

Mai important, însă, toți elevii din Cluj-Napoca se vor putea întoarce la școală, la cursuri față în față.

 

coral