Imagini incredibile sâmbătă, în Capitală. Parcul Herăstrău a fost invadat de oameni care nu au mai ținut cont de recomandările autorităților de a păstra distanța socială, sau de a purta mască. Persoane de toate vârstele s-au înghesuit pe alei, s-au întins pe iarbă verde, iar spre seara tinerii s-au distrat la petreceri în aer liber.

 În Herăstrău s-a petrecut ca în vremurile bune

Parcul Herăstrău, cel mai mare din Capitală, a semănat, în a doua zi de după ridicarea unor restricții, mai degrabă cu stațiunile aglomerate de pe litoral, în plin sezon estival. Oamenii s-au așezat la cozi interminabile pentru clătite ori înghețată și s-au înghesuit pe aleile parcului mergând cu bicicletele, trotinetele, sau pe jos.

Tinerii s-au distrat nestingheriți

Spre seară, au fost organizate mai multe petreceri în aer liber, iar sute de tineri au petrecut ca înainte de pandemie. Au cântat și au dansat ca în vremurile bune. Sătui de atâta stat în casă, au vrut să recupereze tot timpul pierdut, iar fiecare minut de distracție a fost trăit la intensitate maximă.

Un DJ a întreținut atmosfera, iar unul dintre restaurantele în fața căruia s-a ținut petrecerea a livrat inclusiv mâncare și băutură la pachet.

La un moment dat polițiștii și-au făcut apariția, dar nu a au avut ce să le facă petrecăreților. În momentul de față ne aflăm într-un vid legislativ care prevede că intrarea în vigoare a stării de alertă este valabilă după trei zile de la publicarea în Monistorul Oficial, iar în acest caz oamenii legii nu pot interveni.

Luni, 18 mai, intră în vigoare starea de alertă.

La scurt timp după ce imaginile cu aglomerația de noapte din parcul Herăstrău au devenit publice, autoritățile au intervenit și i-au convins pe oameni să plece acasă, astfel că în jurul orei 23:30 nu mai era nimeni în parc.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, consideră că vina aparține exclusiv proprietarilor de terase din zonă, pe care i-a numit „șpăgari” și „jupâni”, care au influență asupra autorităților pentru că de-a lungul anilor „au dat să mănânce o masă unor procurori sau polițiști”. Aurelian Bădulescu a promis că de duminică dimineață o să instituie controale și o să retragă toate autorizațiile. coral