Înghesuială la înscrieri, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, singura din Cluj care în acest an organizează admiterea la facultăți fizic și nu online, în mai multe amfiteatre de mari dimensiuni, inclusiv la Sala Sporturilor.

UMF Cluj a scos la concurs în acest an 660 de locuri la buget și 290 de locuri cu taxă iar numărul total al concurenților depășește 1.800, cu 150 mai mulți decât cei îsncriși la concurs anul trecut. Cele mai căutate specializări ale universității, în acest an, au fost cele de radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi pe un loc, și respectiv de asistenţă medicală generală, cu 4,5 candidați pe un loc. Interesul crescut pentru tehnică de dentară s-a menţinut şi în acest an, cu 4,4 candidaţi pe loc.
Examenul de admitere la UMF Cluj va avea loc în 25 și 26 iulie. Specializările sunt pentru profesiile de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriționist sau asistent medical.
Din cauza pandemiei de coronavirus, conducerea universității a luat decizia de a organiza sesiunea de admitere la nivel de licență, pentru anul universitar 2020-2021, în mai multe spaţii. ”Pentru a se putea păstra distanța necesară între candidați – avem în vedere aproximativ 2.000 de înscrişi -, examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop”, a arătat recent universitatea. Astfel, UMF ”Iuliu Hațieganu” a închiriat săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Facultatea de Psihologie din cadrul universității ”Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, dar și la Sala Sporturilor ”Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

La Sala Sporturilor ”Horia Demian”, examenul de admitere va fi organizat chiar pe terenul de sport, cu mese și scaune montate la distanță de doi metri unele de altele.

coral