Poveste emotionanta la Iasi, acolo unde parintii unui elev olimpic care s-a prapadit intr-un accident rutier au fost de acord ca organele fiului lor sa fie donate.

Iancu Cristin Craciun (16 ani) era unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului National „Emil Racovita” si a murit la inceputul acestei luni, cand a mers cu bunicii sai, in vacanta la Baile Felix.

In drum spre casa, masina condusa de bunicul sau, un Matiz, a fost izbita puternic de o autoutilitara al carei sofer a adormit la volan. Ambii bunici ai lui Iancu au murit imediat dupa accident, in timp ce adolescentul s-a stins, ulterior, la spital.

Inima lui Iancu a ajuns in Germania

Medicii de la Oradea au propus parintilor lui Iancu prelevarea de organe, iesenii fiind de acord. Astfel, corneea si ficatul elevului au ajuns la pacienti din Bucuresti, iar rinichii, la Cluj. Inima baiatului a fost si ea prelevata si trimisa in Germania, unde a fost transplantata la un tanar de 17 ani suferind de afectiuni cardiace.

La finele saptamanii trecute, trupul neinsufletit al adolescentului iesean a fost inhumat intr-un cimitir din Iasi, dupa o ceremonie funerara la care au participat atat rude, cat si colegi sau profesori de-ai lui Iancu. Baiatul era foarte iubit la scoala, un elev stralucit, cu prezente la mai multe olimpiade nationale.

“Isi facuse din perfectiune un ideal firesc”

„Iancu avea un suflet cald, era sensibil, empatic si altruist. Atent la trebuintele celor din jur, isi cerea scuze pentru greselile celorlalti, atunci cand era cazul. Recunoscator, politicos si foarte bine-crescut, se supara deseori cand regulile erau incalcate. Ambitios si pasionat de cunoastere, cu o cultura generala uimitoare, isi facuse din perfectiune un ideal firesc. Pana intr-o zi de vacanta… Iancu, fie ca sufletul tau curat sa se indrepte spre lacasul luminii eterne! Drum lin catre lumea ingerilor!”, au precizat reprezentantii Colegiului National „Emil Racovita”.

Acestia au postat, pe pagina de Facebook a liceului, un clip scurt in care Iancu transmite un mesaj catre colegii sai de generatie.  „Vreau sa va spun doar atat: Incercati sa fiti ce vreti voi sa fiti, nu ce vrea lumea sa fiti”, spune tanarul in mesaj, inregistrat anul acesta.

coral