În cursul lunii aprilie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

La nivelul naţional au fost aplicate 214 amenzi în valoare de 1.119.820 de lei, primul loc fiind ocupate de judeţul Ilfov cu amenzi în valoare 222.700 de lei pentru lipsă de igenă, manipulare, etichetare sau siguranţa alimentelor.

În județul Cluj, inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi în cuantum de 36.800 lei. Printre neregulile constatate se numără: lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, lipsă igienă și depozitare necorespunzătoare.

Sursa: monitorulcj.ro

coral