News Flash:

Inspectorii OPC Cluj au luat la puricat service-urile auto si vulcanizarile

18 Aprilie 2013
2023 Vizualizari | 1 Comentarii
Peste 20 de service-uri auto si mai multe unitati de vulcanizare din Cluj-Napoca au fost controlate de inspectorii Protectiei Consumatorilor Cluj. Pentru neregulile descoperite inspectorii OPC au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 40.000 de lei.

In urma controlului unele service-uri auto au fost inchise temporar. “Au fost controlati  25 operatori economici, din care la 21 operatori economici s-au gasit abateri. S-au aplicat 21 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.000 lei, precum si masuri de oprire temporara a prestarii serviciilor, pana la eliminarea deficientelor constatate”, spun inspectorii OPC Cluj.

Cele mai multe deficiente semnalate se refera la: autorizatia de functionare emisa de RAR expirata, lipsa afisarii tarifelor aferente principalelor lucrari sau afisarea acestora fara a indica pretul cu TV, nota comanda intocmita la preluarea-predarea autovehicolelor,  la modalitatea de asigurare a garantiei si tratarea neconformitatilor nu se mentioneaza termenul  de solutionare a acestora, produsele lichid de frana, lavete, aditivi si piese auto s-au regasit la comercializare fara traducere in limba romana a elementelor de identificare-caracterizare a acestora, instructiuni de utilizare, avertizari.

In ceea ce priveste unitatile de vulcanizare, au fost controlati un numar de 15  operatori economici, la 12 dintre acestia fiind semnalate neconformitati. S-au aplicat amenzi in valoare de 17.500 lei, fiind dispuse si masuri de oprire temporara a prestarii serviciului pana la eliminarea dificientelor si intrarea in legalitate.

“Printre deficientele semnalate se numara lipsa autorizatiei emisa de Registrul Auto Roman, lipsa acordarii unei perioade de garantie pentru serviciul prestat, neindicarea preturilor si tarifelor in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, respectiv fara a indica pretul final cu TVA, lipsa informarii consumatorilor referitor la termenul de executie al serviciilor prestate, lipsa afisarii orarului de functionare a unitatii de vulcanizare”, mai precizeaza inspectorii OPC Cluj.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

service auto cluj-napoca opc opc cluj rar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2155 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012304 (s)