Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am dorit vreodată să locuim undeva pe o insulă exotică doar a noastră. Ei bine, dacă și tu îți dorești acest lucru, află că acum poți cumpăra o insulă din cele cinci pe care Grecia le scoate la vânzare. Cu toate acestea, trebuie să știi că prețurile nu sunt chiar pentru toată lumea. În următoarele rânduri vei afla de la cât pornesc prețurile, dar și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia unei insule.

Insule de vânzare în Grecia. De la cât pornesc prețurile și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

După cum spuneam Statul elen le permite atât cetățenilor săi, dar și străinilor, să achiziționeze o insulă de pe teritoriul Greciei. Mai mult de atât, anunțurile sunt publicate periodic pe site-urile de specialitate.

Cu toate acestea, în cazul unei insule care se află în apropierea unei frontiere naționale sau a unui teren militar, există însă câteva excepții. În acest context, cetățenii din afara Uniunii Europene nu vor putea să achiziționeze insule în apropierea frontierelor naționale sau a punctelor strategice, potrivit greekcitytimes.

Rinia

Această insula este situată în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la doar 4 kilometri de portul acesteia. Se poate ajunge foarte ușor pe insula Skyros prin Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos din Atena de unde se pot lua zboruri interne și internaționale, dar și cu hidroavionul sau cu elicopterul. Potrivit agențiilor imobiliare, insula este subvenționată pentru dezvoltarea construcțiilor pe întreaga sa suprafață.

Insule de vânzare în Grecia – Insula St. Athanasios

Situată în Golful Corint, insulă St. Athanasios este la doar 2,4 kilometri distanță de orașul Itea și de asemenea foarte aproape de Delphi, stațiunea de schi Parnassos și portul Galaxidi. Adică este practic la răscruce de drumuri între mai multe locații turistice. Acum aceasta este listată pentru suma de 2.220.000 de euro.

Insule de vânzare în Grecia – Trinity

Ei bine, insula Trinity se află în apropierea Atenei. De-a lungul vremii, insula a fost vizitată de oameni celebri precum Winston Churchill și membrii trupei ”Beatles”. Trinity este situată în sudul Golfului Evia și are o vegetație ornamentală din abundență, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin și chiparos și o varietate de pomi fructiferi. Prețul acestei insule poate fi obținut de la agentul care a dat-o spre vânzare, potrivit sursei citate.

Insula Nissos Makri

Aceasta bucată de pământ se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Insula Nissos Makri este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri, iar prețul acesteia îl puteți afla tot de la agentul care a scos-o la vânzare.

Insula Kato Antikeri

Printre insulele care pot fi cumpărate în Grecia se află și insula Kato Antikeri. Aceasta este situată în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee și are o suprafață totală de 272 de acre. Ca și celelalte insule menționate, Kato Antikeri este perfectă pentru investiții.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a cumpăra o insulă în Grecia

Așadar, pentru a intra în posesia unei insule grecești, trebuie obții un număr fiscal sau AFM, de la orice birou fiscal, pentru asta fiind necesar doar un pașaport valabil. De asemenea, fondurile pentru proprietățile cumpărate în Grecia trebuie să fie contabilizate prin intermediul unui ”bilet roz”, care dovedește proveniența fondurilor. Dacă proveniența banilor nu poate fi dovedită sau dacă nu își emite un bilet roz, autoritățile grecești își vor asuma banii drept venit.

Totodată, străinii care vor să cumpere o insulă, trebuie să își angajeze un avocat din Grecia, care să posede cunoștințe în dreptul funciar și imobiliar. De asemenea, este necesară și expertiza unei persoane ce poate traduce și interpreta birocrația, deoarece toate documentele din acest proces sunt exclusiv în limba greacă. coral