Lunean Florian, bărbatul care a amenințat cu moartea o judecătoare, chiar în sala de judecată, a fost condamnat la închisoare, cu executare. Bărbatul, cunoscut organelor de poliție pentru trecutul său infracțional, i-a strigat în gura mare magistratului că o va ucide și că abia așteaptă să iasă afără din penitenciar. 

Împotriva acestuia a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunile de încălcare a solemnității sedinței de judecată și ultraj judiciar , fiind condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 an 5 luni şi 117 zile închisoare în regim de detenţie.

Soluția pe scurt: "Condamnă pe inculpatul Lunean Florian, în prezent deţinut la Penitenciarul Gherla, la pedeapsa închisorii de 3 luni pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea solemnităţii şedinţei, faptă prev. de art. 278 C.p., cu aplic. art. 396 al. 10 CPP.

Condamnă pe inculpatul Lunean Florian la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, faptă prev. de art. 279 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 1 şi 3 C.p., cu aplic. art. 396 al. 10 CPP. 

Condamnă pe inculpatul Lunean Florian la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, faptă prev. de art. 279 alin. 2 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 1 şi 3 C.p., cu aplic. art. 396 al. 10 CPP. 

În baza art. 41 alin. 1 ?i 3 şi 43 alin. 2 C.pen. adaugă la restul neexecutat (la data săvâr?irii faptei 29.12.2021) de 117 zile închisoare din pedeapsa de 12 ani ?i 1 lună închisoare (s.p. nr. 83/2016 a Jud. Turda) pedeapsa de 1 an și 5 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 1 an 5 luni şi 117 zile închisoare în regim de detenţie."

Și-a tăiat un deget în semn de protest

Lunean este considerat un infractor foarte periculos. În ultimii 12 ani de viață, 11 i-a petrecut în spatele gratiilor. În 2020, în semn de protest, Lunean și-a tăiat un deget după ce a aflat că cererea lui eliberare condiționată a fost respinsă la Judecătoria Baia Mare.

Pus în libertate în prima parte a anului 2021, Lunean a comis o altă infracțiune gravă, tîlhărie calificată, fiind prins și arestat la scurt timp.

„La data de 30 mai 2021, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 17 ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost deposedat de o sumă de bani sub amenințarea cu un obiect contondent.

În fapt, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că persoana vătămată, aflată în compania unui tânăr de 15 ani, pe o stradă din municipiu, ar fi fost abordată de trei tineri, care, sub amenințarea cu un obiect contondent, i-ar fi deposedat de suma de 47 de lei”, se arată în comunicatul Poliției Cluj.

coral