Lingurar Marcu Lucian, interlopul care acum câteva zile punea pe jar poliția clujeană, după o cursă ca în filme, rămâne în atest preventiv, după ce magistrații Tribunalului Cluj au luat act de retragerea contestației declarate de către acesta, împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară care dispunea măsura arestului preventiv.

Judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Cluj dispunea, în urmă cu câteva zile, astfel:”admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca formulată la data de 27.01.2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Lingurar Marcu Lucian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 C.pen, refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi prezenţei substanţelor psihoactive, prevăzută de art. 337 C.pen., neexecutarea sancţiunilor penale prevăzută de art. 288 alin. 1 C.pen. si distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 1 C.pen, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 şi art. 41 alin. 1 şi art. 43 alin. 5 C.pen. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.01.2020 şi până la data de 25.02.2020, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) din C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.”.

Lingurar a mai fost condamnat pentru fapte similare în februarie 2019 prin decizie definitivă a Curții de Apel Cluj. La acel moment avea deja antecedente penale. A primit 1 an și 8 luni închisoare și s-a aplicat inculpatului pe o perioadă de 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, a dreptului de a alege, drepturi prevăzute de art.66, alin.1, lit.a, b și d din Codul penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, instanța a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii și arestului preventiv începând cu data de 18 august 2018 la zi. În acel dosar, inculpatul a fost trimis în judecată pentru că în nopatea de 18 august 2018, în jurul orei 03.30, conducea fără permis și băut prin centrul Clujului.

coral