Cotidinaul Bună Ziua Cluj continuă seria interviurilor dedicate administrației publice locale, discutând, în ultimul interviu, cu primarul comunei clujene Cășeiu, Silviu Boldor.

 

Rep: Se aproprie finalul mandatului dumneavoastra de primar, inceput in 2016. Care sunt realizarile pe care le considerati cele mai importante pentru comunitate in acesti patru ani?

Silviu Boldor: In acest mandat am reusit sa finalizez o parte din proiectele esentiale pentru comunitatea pe care o reprezint, acestea reprezentand investitii in domeniile prioritare infrastructura, apa si canalizare. Este vorba despre finalizarea proiectului de canalizare pentru localitatea Caseiu si de investitii in reabilitarea unor drumuri comunale.

Alte investitii au fost realizate in scopul reabilitarii si modernizarii a doua camine culturale, precum si a scolilor din comuna.  Referitor la interesul pentru activitatile recreative, am alocat o parte din buget pentru amenajarea a doua terenuri de sport, unde cetatenii din comuna au acces liber pentru practicarea sporturilor preferate.

De asemenea, in acest an am finalizat constructia unei capele mortuare in localitatea Caseiu.Tot in acest an am achizitionat un buldoexcavator prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

 

Rep: Care sunt principalele probleme cu care comunitatea pe care o conduceti se confrunta in prezent?

Silviu Boldor: Consider ca una dintre principalele probleme cu care se confrunta nu doar comunitatea pe care o reprezint, ci majoritatea acestora, este nevoia continua de investitii in infrastructura.

Pe de alta parte,  este imperios necesar sa modernizam si sa utilam corespunzator dispensarele medicale, dar si sa incurajam un numar mai mare de personal medical sa desfasoare activitati in comuna.

Este nevoie sa ne indreptam atentia inspre activitati diverse de petrecere a timpului liber si din acest motiv avem ca obiectiv amenajarea unui centru multifunctinal si a unor spatii de joaca pentru copii.

 

Rep: Ce proiecte si investitii are primaria condusa de catre dumneavoastra in desfasurare in acest moment?

Silviu Boldor: In prezent, avem in derulare  4 mari proiecte: Extindere retea de canalizare ape uzate  in satul Coplean, Modernizare drumuri si strazi in localitatea Caseiu, Modernizare infrastructura rutiera in localitatea Urisor si Alimentare cu apa localitatea Garboul Dejului. Sunt proiecte care implica resurse financiare mari, primele doua fiind finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

 

Rep: Ce v-ati prospus sa realizati in timpul acestui mandat si nu ati reusit? Din ce motive?

Silviu Boldor: Obiectivele propuse in acest mandat sunt proiectele in derulare mentionate anterior. Intr-adevar, mi-as fi dorit sa obtinem mai multe fonduri europene guvernamentale, insa am speranta ca proiectele pe care le avem momentan in pregatire vor fi evaluate pozitiv.

 

Rep: Cum caracterizati relatia cu autoritatile judetene? Dar cu cele centrale? Sunteti ajutati de la nivel superior pentru realizarea proiectelor propuse?

Silviu Boldor: In general, relatia cu autoritatile judetene si centrale este una preponderent pozitiva. Avem sprijin din partea acestora atat in ceea ce priveste suportul informational cat si dialogul referior la proiectele pe care le avem in desfasurare.

 

Rep: Ce va propuneti pentru viitor? Care sunt principalele proiecte si investitii pe care le aveti in vedere pe termen mediu si lung?

Silviu Boldor: Asa cum am mentionat anterior, proiectele pe care mi le propun la nivel de comuna sunt legate de investitii in modernizarea infrastructurii, extindere retea de gaze naturale, extindere retea de apa si canalizare. Mai mult de atat, o prioritate o reprezinta modernizarea unitatilor de invatamant, infiintarea unei crese si amenjarea unor spatii de joaca. Alte investitii pe termen lung sunt construirea unui centru multifunctional si dotarea dispensarului medical la standarde europene.

 

Rep: Ce va recomanda pentru un nou mandat de primar? Care credeti ca sunt calitatile pe care orice bun primar trebuie sa le detina

Silviu Boldor: Cea mai importanta calitate care ma recomanda pentru un nou mandat este experienta in administratia publica locala.  Sunt familiarizat cu nevoile comunitatii pe care o reprezint, cunosc principalele modalitati prin care problemele pot fi rezolvate si mai mult de atat, sunt direct interesat, in calitate de localnic, ca familia mea alaturi de celelalte familii din comuna sa beneficieze de conditii normale, asa cum merita orice roman.

Un bun primar este un bun gospodar, dar mai ales un om care sa dea dovada de compasiune si respect pentru comunitatea sa. coral