Vasile Tripon, primarul comunei Călățele, a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru cotidianul Bună Ziua Cluj, în care acesta oferă informații cu privire la principalele proiecte pe care orașul pe care îl administrează le are în lucru și oferă detalii cu privire la investițiile pe care le are în vedere.

Se aproprie finalul mandatului dumneavoastra de primar, inceput in 2016. Care sunt realizarile pe care le considerati cele mai importante pentru comunitate in acesti patru ani?

Sunt destul de multumit de realizarile actualului mandat, atat in ceea ce priveste partea de investitii pentru cresterea bunastarii comunitatii locale, cat si cea de relationare functionar public-cetatean.

Care sunt principalele probleme cu care comunitatea pe care o conduceti se confrunta in prezent?

Raportul institutie-cetatean functionaeaza bine in cadrul Primariei Calatele, probleme deosebite nu au fost, dar intampinam greutati in cadrul compartimentului Fond Funciar, greutati create atat de ambiguitatile legislative, cat si de indreptarea unor erori facute de predecesorii mei.

Ce proiecte si investitii are primaria condusa de catre dumneavoastra in desfasurare in acest moment?

In derulare

1)      Modernizare drumuri agricole in comuna Calatele (fonduri UE)

2)      Modernizare infrastructura rutiera in comuna Calatele ( fonduri UE)

3)      Trotuare si borduri in Calata si Calatele ( buget local )

4)      Construirea unei platforme comunale de gunoi de grajd ( fonduri UE)

5)      Reabilitare drumuri comunale in Calatele-Padure ( fonduri guvernamentale)

6)      Reabilitare si modernizare sediu Primarie (fonduri UE )

7)      Amenajare pista bicicleta Huedin-Sancraiu-Calatele (fonduri UE)

Ce v-ati prospus sa realizati in timpul acestui mandat si nu ati reusit? Din ce motive?

Supararea mea cea mai mare este legata de drumul lung si anevoios de la un Studiu de fezabilitate pana la implementarea unui proiect propus.

Din cauza conjucturii socio-economice existente nu am reusit sa respect termenele de executie a cel putin 3 proiecte aflate in implementare , fiind nevoit sa prelungesc prin acte aditionale aceste termene.

Cum caracterizati relatia cu autoritatile judetene? Dar cu cele centrale? Sunteti ajutati de la nivel superior pentru realizarea proiectelor propuse?

In ceea ce priveste relatia mea cu Consiliul Judetean Cluj as numi-o ca fiind una foarte buna ( solicitarile noastre atat financiare, cat si consultative au fost onorate de fiecare data ) . Institutia Prefectului Cluj, condusa de domnul Mircea Abrudean ne-a sprijint in primavara acestui an in urma inundatiilor care au avut loc pe raza UAT-ului Calatele .

Suntem beneficiari ai finantarii unui proiect prin PNDL – Reabilitare drumuri comunale in Calatele-Padure ( fonduri guvernamentale) , avem un alt proiect depus finantat pe de o parte din fonduri guvernamentale ( FRDS) pe de cealalta parte Granturi SEE Norvegiene –Incluziv pentru viitor .

Ce va propuneti pentru viitor? Care sunt principalele proiecte si investitii pe care le aveti in vedere pe termen mediu si lung?

Propus spre aprobare

1)      Modernizare strazi in satele Calata, Calatele, Finciu, Dealu-Negru – din comuna Calatele (fonduri guvernamentale)

2)      Reabilitare Scoala gimnaziala si terenul de sport de la scoala (Fonduri UE)

3)      RENNS – Registrul Electronic National de Nomenclatura Stradala

4)      Aductiune magistrala gaz in cadrul UAT Calatele

5)      Extindere retea electrica in localitatea Calatele Padure

6)      Suplimentare si aductiune retea apa potabila ( UAT Calatele, UAT Belis, UAT Rasca, UAT Manastireni – proiect comun ) din lacul artificial Fantanele –Belis

Ce va recomanda pentru un nou mandat de primar? Care credeti ca sunt calitatile pe care orice bun primar trebuie sa le detina?

Ceea ce consider eu ca ma recomanda pentru un nou mandat de primar sunt realizarile actualului mandat, relatiile bune pe care le am cu cetatenii UAT Calatele, cat si cu echipa de functionari publici cu care lucrez in cadrul Primariei Calatele .

Cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o aiba un viitor pretendent la functia de primar trebuie sa fie onestitatea.

Aceasta calitate imbinata cu rabdare, capacitate de comunicare si viziune asupra ceea ce doresti sa realizezi, consider ca ar fi atribute pe care trebuie sa le detina orice viitor primar. coral