La nivel mondial, autoritățile le recomandă oamenilor să își petreacă sărbătorile de iarnă într-un cadru cât mai restrâns. Raed Arafat a anunțat ce nu vor avea voie să facă românii în noaptea de Revelion.

Sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura în contextul pandemiei de coronavirus, astfel că va fi nevoie ca regulile să fie în continuare respectate pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Raed Arafat, anunț despre petrecerile organizate de Revelion

România se află în stare de alertă pentru încă 30 de zile, astfel că de sărbători vor rămâne în vigoare toate restricțiile impuse până în prezent. Astfel, Raed Arafat a ținut să le reamintească românilor că petrecerile sunt în continuare interzise și că cei care vor încălca regulile riscă să fie amendați, reprezentații autorităților fiind pregătiți să intervină în locurile în care vor avea loc petreceri în noaptea dintre ani.

Șeful DSU a făcut această precizare după ce a constatat că au apărut mai multe invitații la petreceri care ar urma să fie organizate în noaptea de Revelion. Raed Arafat i-a sfătuit pe români să nu renunțe la reguli de sărbători și să nu participe la astfel de întâlniri, având în vedere că ele reprezintă un risc pentru sănătate. 

”Nu există „petrecere discretă” cu multe persoane, de Sărbători. Vin colegii mei de la ordine publică şi iau cele mai severe măsuri. Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: „Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni”. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni colegii mei de la ordine publică şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează. E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

coral