La data de 27 martie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj cu sprijinul poliţiştilor rutieri din cadrul Serviciului Rutier Cluj au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a victimizării copiilor, în cadrul Proiectului „De mic învăţ să mă feresc de rele”.

Activităţile au fost desfăşurate cu copiii de la Grădiniţa Neghiniţă din Cluj-Napoca şi au avut ca  scop informarea copiilor în vederea reducerii riscului de implicare în evenimente rutiere, informaţii despre conducerea în siguranţă a bicicletei şi rolelor prin participarea  la concursuri de biciclete şi role şi vizionarea de materiale audio-video privind educaţia rutieră. La activităţi au participat aproximativ 230 de copii şi 11 cadre diactice.

La aceiaşi dată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj în colaborare cu membrii Clubului Napoca Rally Academy au participat în cadrul Proiectului ”Be cool”, la o întâlnire cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Liceul Tehnologic Alexandru Borza din Cluj-Napoca.

Activitatea a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere care au ca şi cauze principale de producere viteza excesivă, comportamentul teribilist la volan, conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. La activitate au participat 90 de elevi şi 3 cadre didactice.

În cadrul aceluiaşi proiect, „Be cool”, au fost desfăşurate activităţi şi la Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca.

Aici le-au fost alături poliţiştilor şi membrilor Clubului Napoca Rally Academy, 95 de elvi din clasele a XI-a şi a XII-a, însoţiţi de 4 cadre didactice.  

De menţionat este faptul că în Proiectul „Be cool” sunt înscrise 64 de unităţi de învăţământ iar parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca, Napoca Rally Academy şi Ford.

coral