Inundații devastatoare au lovit din nou Turcia, provocate de un ciclon format în Marea Neagră. Dezastrul vine după ce cu câteva săptămâni în urmă alte zone din Turcia au fost distruse de ape.

Iar ţara încă nu şi-a revenit după incendiile ce au pârjolit peste 200.000 de hectare şi au făcut scrum sute de locuinţe.

Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

Nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, miercuri, iar străzi din unele oraşe au devenit torente care au antrenat maşini şi panouri de semnalizare.

”Este o catastrofă pe care nu am mai trăit-o de 50 sau 100 de ani. Am înregistrat în unele locuri recorduri de preciptaţii”, anunţa miercuri ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Cel puţin 9 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile produse în nordul Turciei în timp ce ţara încearcă să îşi revină după incendiile mortale recente, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP şi Reuters.

″Nouă dintre concetăţenii noştri au murit în urma inundaţiilor din provincia Kastamonu. Căutările continuă pentru a se încerca găsirea unei persoane dispărute″⁣, a declarat într-un comunicat autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă.

 

coral