Desi in ultima vreme au aparut tot felul de retete de paine sanatoasa, preparata din diverse tipuri de faina (neagra, de secara, integrala, cu cereale), acesta nu fac altceva decat sa schimbe gustul si continutul nutritiv al produsului clasicIncearca
reteta de paine fara
faina! Este o reteta simpla, care completeaza compozitia printr-un mix de seminte, macinate fin si care va inlocui faina obisnuita utilizata in industria de panificatie.
Ai nevoie de: 90 g
seminte de in, 90 g seminte de floarea soarelui, 90 g de
nuci, 50 g seminte de
dovleac, 50 g seminte de
susan, 4 oua, 100 ml de apa, jumatate de lingurita de
bicarbonat si putina
sare.
Macinati, pe rand, semintele pana obtineti o pulbere fina. La randul lui, va fi macinat si miezul de nuca. Amestecati bine si adaugati bicardonatul de sodiu, ouale si apa. Amestecati si adaugati putina sare. Cand totul s-a omogenizat, puneti aluatul obtinut intr-o tava de paine si introduceti totul in cuptorul preincalzit pentru cca 50 de minute.
Painea reprezinta un aliment de baza, prezent zilnic pe mesele romanilor, si care trebuie sa fie cat se poate de sanatos si satios.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (1)