News Flash:

Investiție de aproape 100 milioane EURO în HUB-ul educațional Borhanci, dotat cu bazin olimpic

6 Iulie 2022
260 Vizualizari | 0 Comentarii
Viitorul Hub din Borhanci

În ședința Consiliului local Cluj-Napoca vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici și documentația pentru HUB-ul educațional și de sănătate din Borhanci. Investiția de 100 milioane euro presupune și realizarea unui bazin olimpic de ultimă generație, dar și o pădure parc. 

„Proiectul este vital pentru cartierul Borhanci, oferind locuitorilor toate serviciile publice necesare pentru o calitate a vieții cât mai ridicată.

În contextul Misiunii UE „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, această investiție va crește semnificativ zonele verzi din Cluj-Napoca, va reduce amprenta de carbon pe care orașul o generează și va oferi modalități multiple de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă”, declară primarul Emil Boc.

HUB-ul din Borhanci include:

– Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii
– Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii
– Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport
– Liceu cu laboratoare și sală de sport
– Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare


– Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public
– Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic
– Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare, conform cluj24.ro

Valoarea totală a investiției din cartierul Borhanci: 478.547.909,91 lei cu TVA (peste 96 mil. Euro). Finanțarea investiției va fi realizată din fonduri europene și bugetul local.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_07_06_at_09.53_.06_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036246 (s)