Daca pana acum ne-am obisnuit sa auzim povesti despre clienti umiliti de taximetristi, iata ca o bucuresteanca a reusit sa intoarca foaia si a pus la punct un sofer de taxi mult prea ”selectiv”.

Cum noua lege a taximetriei a redus semnificativ numarul soferilor care ofera astfel de servicii, cei ramasi ”pe baricade” au ajuns sa fie selectivi cu clientii intr-un mod total nejustificat.

Dovada o face experienta unei bucurestence care a urcat intr-un taxi aparent disponibil, pentru ca avea becul verde aprins, insa care ”vana” de fapt clienti pe distante agreate doar de el.

De data aceasta nu a dat peste cine nu trebuie, si-a spus probabil in gand, la finalul cursei, soferul de taxi. Clienta lui l-a umilit in ultimul hal, total justificat, pentru refuzul initial de o transporta la destinatia dorita.

”Vineri, 17 mai 2019, ora 19,00.
Eram pe Calea Calarasilor pe langa megaimajul de la Delea Noua. Soare, eu destul de vesela, asteptam un taxi. E o statie acolo.
Pret de o tigara. Nu apare niciunul. Plec la troleu. Cat am asteptat la semafor apare un taxi, liber, fac semn, opreste, urc.
Dau buna seara si ii spun adresa.
Ce sa vezi!
Incepe circul!
Soferul: Io ma retrag doamna, nu merg in partea aia, ci in ailalta.
Eu ma fac ca nu aud si ii mai spun adresa.
Asta, deja nervos zice: va rog sa coborati, ma retrag.
Eu (in gand, p… s-o crezi tu) cu voce tare ii spun: ati oprit, erati liber aveti obligatia legala sa faceti aceasta cursa. Daca voiati sa va retrageti, ceea ce e de inteles, trebuia sa 1) nu aveti becul verde activat si 2) sa nu opriti la semnul meu.
Soferul: nu merg doamna unde ati spus! Ma retrag. Nu stiti dvs legea mai bine ca mine!
Eu: aveti ghinion! Chiar o stiu! Asadar, aveti urmatoarele variante: fie ne oprim la prima sectie de politie, fie mergeti la adresa indicata. De coborat nu cobor!

A mai facut mici crize de nervi. S-a isterizat ca i s-a stricat motoru’, nu mai porneste. I-am spus sa se potoleasca si sa cheme prin statie alta masina. Apoi mi-a zis ca lucreaza de 12 ore si poate face un accident. I-am zis ca e ok, murim amandoi, tot fo 12 ore am lucrat si eu (sunt nebuna, stiu). Intr-un final i-am spus sa se potoleasca si sa puna mana sa-si faca meseria.
Culmea e ca s-a linistit. Chiar cred (acum) ca e un sofer ok.
Da’ uite cum ne smintesc vremurile astea!

Ajungem la adresa indicata de mine. Opreste. Se uita la mine asteptand banii.
Eu: bonul fiscal, va rog!
Deja imi era teama ca face o alta criza de nervi.
Mi-l inmaneaza intr-un final.
22, 88 lei.
Fix atat am platit.
Cu 88 de bani in coada.
Mi-a urat o seara buna!
Eu la fel!
De data asta nu il reclam. Doar pun poze!
Ce vreau sa va spun, hai sa cheltuim umpic din timpul nostru si sa-i determinam sa respecte legea taximetriei.
In definitiv, ei si-au dorit asta, nu?”, a scris Dorina la finalul postarii acestui incident pe pagina ei de Facebook.

 

coral