Președintele Academiei Române, profesorul universitar clujean Ioan Aurel Pop, a postat un mesaj pe pagina personală de facebook, prin care își ia la revedere de la Ion Caramitru, recent trecut în neființă.

Publicăm mesajul mai jos:

"Am așteptat să ne revedem la Iași și la Putna, alături de colegii săi Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Vlad Rădescu, în august. L-am așteptat și n-a mai venit, pentru că avea de făcut un alt drum, situat deasupra voințelor noastre.

Ne va spune de-acum din ceruri despre Eminescu și Shakespeare, despre conferințele de la Teatrul Național, despre UNITER, despre oamenii pe care i-a iubit și i-a stimat, despre neamul său de macedoromâni vânjoși și luptători, despre urâtul și despre sublimul lumii în care noi am rămas încă.

Chiar dacă arta teatrală se leagă de voce și de imagine, rămâne câteodată mai puternică decât creația concretă și tangibilă. În ochii multora, care nu l-au văzut pe scenă, va rămâne pentru totdeauna „Socrate”, un model de dăscălie și de înțelepciune eternă. Opto sit tibi terra levis!"

coral